Bernadette Van Den Steen, regentes plastische opvoeding, ging na haar studies verder in opleiding als keramiste, de richting waar echt haar hart naar uitging.

Zij vervolmaakte zich verder in de richting keramiek/beeldhouwen aan de Stedelijke academie voor Schone Kunsten in Aalst. Haar plastische, driedimensionale vormen vonden de appreciatie die ze verdienden, ze ontving  een eervolle vermelding, Valerius De Saedeleerprijs van de stad Aalst met haar eindwerk, en een gedeelde prijs voor plastische Kunsten van de Stad Ninove.

Bijna gelijktijdig vatte Bernadette haar eerste en enige loopbaan aan als dekoratrice en verkoopsverantwoordlijke binnen IKEA België. Haar persoonlijke aspiraties werden echter niet volledig ingevuld binnen het strakke keurslijf van een multinational.

In 1993 verliet Bernadette het bedrijfsleven om samen met haar echtgenoot hun eigen zaak te starten. Vanaf 1995 was het een nieuwe opgave de jarenlange ervaring zowel in het ontwerpen en vervaardigen van keramiek, als verkoop en management van een nieuwe zaak te combineren.

Deelname en bezoek aan toonaangevende Europese beurzen als MAISON&OBJETS in Parijs, TENDENCE in Frankfurt en TOP DRAWER in London, samen met een onderzoek van de Belgische en Europese interieur en dekoratiemarkt resulteerden in een originele unieke collectie functionele en dekoratieve keramiek. Met enkele trouwe klanten bouwde ze de afgelopen jaren aan een verscheiden assortiment van unicums en kleine en grotere producties.

Een blik op ieder werkstuk maakt de kijker al vrij snel duidelijk dat dit geen massaprodukt is, een eigen identiteit heeft. Het is spiritueel, aktueel en tijdloos werk dat blijvend nieuwe vormen en gezichten aanneemt, doelbewust gericht naar een publiek op zoek naar originaliteit en authenticiteit. Naast haar eigen tentoonstellingsruimte is het werk van Bernadette Van Den Steen ook te bewonderen in verschillende galerijen, interieurzaken, kunsthuizen verspreid in en buiten België.

In 2003 startte Bernadette Van Den Steen in samenwerking met haar echtgenoot, ontwerper Nikolaos Theodoridis, een nieuw concept : de collectie “Precious Ceramic Artwork”. De veredeling van haar Precious Artwork door ze te vervolmaken met zilver, goud en platinum elementen.

Nog steeds wordt elk stuk totaal met de hand vervaardigd en geglazuurd en daarom telkens weer uniek en appart.

Een belangrijk onderdeel van haar werk vormt de urnen-collectie “Is er leven na de dood…?”, ontwikkeld voor en samen met klanten op zoek naar een nieuwe dimensie voor het onvermijdelijke.

De produktie van haar werk gebeurt volledig in eigen studio, Hertoginstraat 21, Antwerpen. De collectie “Precious Ceramic Artwork” wordt verdeeld in België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Nederland….